website Groen!Plus

Beste sitebezoekers,

Wij verhuizen naar onze nieuwe stek:

www.groen-plus.be


geplaatst op zondag 30 maart 2008


Van 16 april 2008 tot 7 mei 2008

– Debattencyclus Jong Groen!: Economie ANDERS bekeken

Het zijn heden economische tijden

Groei, dat is wat telt. En liefst nog maximalisatie van groei. Een waarvan het BNP niet groeit, doet het eenvoudigweg niet goed. Alle beleid is er op gericht om de welvaart te vergroten, want dat is wat begrepen wordt onder BNP-groei. De wereldmarkt wordt één en alle landen worden aangemoedigd om er een rol in te spelen. Met tal van sociale en milieunormen wordt echter een loopje genomen. En binnen de landsgrenzen worden mensen aangezet om steeds meer en langer te werken. Want dat is schijnbaar de enige remedie tegen een afkalving van onze welvaart. Vanuit verschillende hoeken komt dit model echter onder vuur te liggen. Met de debattencyclus wil Jong Groen het huidig economisch bestel tegen het licht houden en openstaan voor de her en der aangereikte alternatieven.

lees verder


geplaatst op zondag 30 maart 2008

Groen!Plus West-Vlaanderen nodigt u heel hartelijk uit op een luilekkernamiddag met een mix van culinaire geneugten en cultuur, die doorgaat op vrijdagnamiddag 11 april 2008 in het Hof van Watervliet,Oude Burg 27 te BRUGGE .

hier meer


geplaatst op vrijdag 14 maart 2008

de sprekers
Jean-Marc Nollet (Ecolo), Mateo Alaluf (ULB); Mieke Vogels, Dirk Geldof en Daniel Van Daele (FGTB

Groen! voorzitster Mieke Vogels lanceerde vandaag een oproep voor de andere partijen, naar aanleiding van de confrontatie over meer solidariteit in de 21ste eeuw, georganiseerd door Groen! plus en Ecolo plus.
hier toespraak Mieke

De steden als springplank naar de toekomst

Groen! roept alle partijen op om uit de loopgraven te komen. Laten we de vraagstelling niet langer beperken tot welke bevoegdheden we Vlaams maken en welke we federaal houden. De vraag die om een antwoord roept is: hoe organiseren we ons bestuur op maat van de 21ste eeuw? Hoe maken we onze (groot-)steden groot? Welke bevoegdheden en middelen krijgen ze om het samen leven in verschil te organiseren en het welzijn van de inwoners te garanderen? Welke bevoegdheden staan we af aan Europa of hoe schrijven we ons het best in internationale akkoorden in? Door het debat over beter bestuur te beperken tot de keuze Vlaams of federaal missen we op heel wat vlakken de kans om echt goed te besturen. Kortrijk bijvoorbeeld groeit door de samenwerking met de communauté urbaine van Rijsel.

hier meer...

Inleiding van Ludo

toespraak Daniel Van Daele

Intervention Daniel Van Daele

Samenvatting van de vragen van het publiek.

compte rendu Perniaux


geplaatst op zaterdag 1 maart 2008

Groen!Plus bezocht het Europees Parlement en daarna een boeiende tentoonstelling in de gebouwen van Tour & Taxis in Brussel

hier enkele foto's

geplaatst op zaterdag 23 februari 2008


hier meer...


geplaatst op zaterdag 23 februari 2008hier meer...


geplaatst op zondag 27 januari 2008

Met Groen!Plus naar het Europees Parlement in Straatsburg

Groen!Plus contacteerde EP-lid Bart Staes en samen werkten we een interessante driedaagse uit.
Een greep uit het programma…

Hier meer...


geplaatst op zondag 20 januari 2008

Vereenzaming, meer dan armoe alleen.

Mechelen - Lag het aan het thema, of wist Bert Weyts een aantal senioren zo direct aan te spreken? Feit was dat de infonamiddag van Groen!Plus over "Ouderen en eenzaamheid" heel wat nieuwe gezichten naar de "Lindepoort" trok.
Sociologe Leen Heylen (UA) rapporteerde over haar onderzoek naar sociale en emotionele eenzaamheid, een betoog dat ruimschoots werd onderschreven door drie ervaringsdeskundigen. Die formuleerden ook een aantal vragen voor de aanwezige groene politici. Tot slot werd een "groene pluim" uitgereikt aan Okra en S-Plus Mechelen en aan ontmoetingscentrum "De Lage Drempel".

Hier verslag met foto's

geplaatst op maandag 14 januari 2008

Antwerpse Groene Senioren deden Verloren Maandag weer alle eer aan!

Berchem - Maandag na de eerste zondag na Driekoningen viert Antwerpen traditie-getrouw Verloren Maandag met worstenbrood en appelbollen. Voor AGS is dit ook het moment om een nieuw werkjaar in te zetten, plannen te ontvouwen en eventjes achterom te kijken.

Hier verslag met foto's

geplaatst op zaterdag 22 december 2007

Kerstreceptie Groen!Plus 2007

Rik Torfs tijdens kerstreceptie Groen!Plus:
Nodig een interessante spreker uit en zorg voor hapjes met een persoonlijke toets. Het is een formule die aanspreekt en "vreemd" volk over de vloer haalt. Rik Torfs fungeerde als plakijzer met dienst. Mieke Vogels, kwam, deed haar klapje en zag dat het goed was.

hier verslag

hier foto's...


geplaatst op dinsdag 18 december 2007

Groene pluimen voor strijd tegen eenzaamheid
In Turnhout heeft Groen!Plus Kempen tijdens het weekend Groene Pluimen uitgereikt aan drie initiatieven die zich inzetten voor eenzame ouderen.hier meer
geplaatst op vrijdag 07 december 2007

Groen!Plus West-Vlaanderen

fluitketellogo

Derde editie van "De Fluitketel" hier in PDF te lezen is.


geplaatst op woensdag 05 december 2007

"Dit is onze geschiedenis!"

In Tour & Taxis, aan de Havenlaan 86, te Brussel, loopt nog tot 23 maart 2008 een interessante tentoonstelling over het Europa na 1945.
Hierin wordt op aanschouwelijke wijze de wording van Europa na de oorlog aangetoond. Daarbij wordt ook aandacht besteed aan de founding fathers en aan de typische verschijnselen die de voorbije 50 jaar hebben gekleurd.
Ook het imposante Tour & Taxisgebouw is een bezoek waard. Als koerier- en postkoetsdienst was Turn und Taxis in ons land zowat de voorloper van de NMBS. Tour & Taxis is vanuit het station Brussel-Noord met een MIVB-bus te bereiken.geplaatst op woensdag 29 november 2007

De zorgverzekering is te belangrijk voor politieke spelletjes

Groen! vraagt dringend een debat ten gronde over de toekomst van de Vlaamse zorgverzekering

hier meer...
geplaatst op zondag 25 november 2007

Naar een pact tussen generaties

PERSMEDEDELING Jong Groen! en Groen! Plus
hier meer

Verslag door onze huisreporter: Walter Decoene

hier meer


geplaatst op woensdag 21 november 2007

" Ik ben zo eenzaam … "

Uitnodiging "ouderen en eenzaamheid", gespreksnamiddag
Die namiddag is georganiseerd i.s.m. VormingplusKempen. De inleiding zal gegeven worden door Leen Heylen, assistente van Prof. Mortelmans(UA). Zij zal haar onderzoek(doctoraat) toelichten
hier meer

Programma gespreksnamiddag
hier meerEen pact tussen generaties
Meer solidariteit door ontspannen loopbanen en volwaardige pensioenen.
Zaterdag 24 november, Universiteit Gent 10 tot 17.30
Hier meer

geplaatst op zaterdag 17 november 2007
Nieuws van onze provinciale groen!plus afdeling West-Vlaanderen
Op de bestuursvergadering van Groen!Plus West-Vlaanderen van 29 oktober jl werd Robert Claes aangesteld als secretaris in vervanging van Remi Cansse, die zijn ontslag gaf . Remi blijft wel lid van ons bestuur.
Hier meer

geplaatst op maandag 12 november 2007
Ludo DierickxOudgediende Ludo Dierickx was ook kandidaat voor het voorzitterschap van Groen! Hij hield een fel gesmaakte speech en kreeg heel wat open doekjes. Voor diegenen die er niet waren in Gent of voor diegenen die de tekst nog eens rustig willen nalezen

Hier de tekst


geplaatst op donderdag 31 oktober 2007
Meer draagvlak voor Groen!

Ik ben er fier op lid te zijn van Groen! waar een open debat over het voorzitterschap tussen zes waardevolle kandidaten kan. Dank aan die zes voor hun ideeën, durf en engagement. Ik hoop dat wie het ook wordt, hij of zij ideeën van zijn of haar medekandidaten meeneemt. En dat we na de beslissing de rangen sluiten.

hier meer

Climate Action Day op 8 decemberpeopleforearth


geplaatst op woensdag 31 oktober 2007

Vanaf nu staat ENGS op de kaart van Europees Groen.

Hier klikken voor meer...geplaatst op woensdag 26 september 2007

Afscheid van Willy

Hier meer


geplaatst op dinsdag 25 september 2007

Lokaal en provinciaal ouderenbeleid

Onze dag in Mortsel vorige zaterdag rond ouderenbeleid mag zeker heel geslaagd heten.

Hier een uitvoerig verslag

fotoverslag

Bedankt aan iedereen die er zijn bestje beentje voor inzette. Onze groene ouderen, onze groene mandatarisen, onze 18 (ja, achttien) sprekers en inleiders en zeker ook de mensen van ouderenorganisaties en -raden waren heel tevreden. Dus erg bedankt, allemaal.
Op de dag zelf hebben we zo'n 90 mensen in totaal bereikt Vele verontschuldigden vroegen en vragen naar teksten en verslag. Die ga je heel binenkort hier terugvinden.geplaatst op vrijdag 21 september 2007

Vlaamse Ouderenraad brengt nieuws op VTM-teletekst

Bent u op zoek naar specifieke informatie omtrent ouderen, maar beschikt u niet over een internetverbinding? Dan kunt u vanaf vandaag deze informatie raadplegen via uw televisietoestel; ga gewoon naar de teletekst op VTM.
Sinds september heeft VTM-teletekst een specifieke rubriek voor 50-plussers.
Veel ouderen zijn immers niet online en missen daardoor veel informatie.
Om tegemoet te komen aan ouderen die geen internetgebruikers zijn en omdat ouderen meer dan andere leeftijdsgroepen teletekstkijkers zijn, werd deze 50-plus rubriek op het teletekstkanaal in het leven geroepen. De inhoud wordt verzorgd door het OOK-Vlaamse Ouderenraad. Hierop vindt u niet enkel uitgebreide informatie over de werking van de Vlaamse Ouderenraad, maar ook nieuws van de overheid, aankondigingen van activiteiten, informatie over inkomen, zorg en gezondheid, mobiliteit, actief zijn en leren, wonen, …
Kijk vandaag nog op VTM-teletekst pagina’s 480-490 en blijf zo op de hoogte van de laatste nieuwtjes omtrent ouderen!

Het reilen en zeilen van ouderen boeit je? Vanaf 6 september heeft VTM-teletekst een 50-plus rubriek. Deze wordt ingevuld door het OOK-Vlaamse Ouderenraad.
Inschrijven op de elektronische nieuwsbrief van het OOK – Vlaamse Ouderenraad? Inschrijven druk hier.afscheid van Willy

Vrienden en vriendinnen, we vreesden het, telkens we Willy de laatste maanden weerzagen, had de noodlottige asbest hem sterker in zijn fatale wurggreep.
Gisteravond is het dan gebeurd. Zijn familie verliest een toegewijde echtgenoot en vader en Groen! verliest een partijmilitant uit de duizend.
Surf eens naar http://www.groen.be/homepage_page.asp?page_id=872 Eloi Glorieux neemt daar op passende wijze afscheid van een groene vriend.
Hij heeft vorig jaar voor zijn ziekte de kop opstak nog mee een Groen!Plusactiviteit voor Vlaams- Brabant en Brussel opgezet en hij vertelde me dat, als hij gemist kon worden als provinciaal voorzitter, dat hij dan zeker zijn schouders zou steken onder het Groen!Plusproject, want het sprak hem aan. De verdomde asbest die hij zo politiek bestreden heeft heeft dat onmogelijk gemaakt.
Ik vind dat we allen van Willy veel kunnen leren: zijn ongelooflijke inzet, zijn sportiviteit (wat een fietser was hij niet?) en vooral zijn ontwapende humor. Vooral dat laatste benijd ik hem.
Willy wordt zaterdag begraven. Graag had ik hem samen met zovele vrienden de laatste eer bewezen. Maar we hebben onze raadsledendag in Mortsel.
Ik denk dat het gepast is dat we in Mortsel bij de aanvang van onze werkzaamheden een minuut stilte in acht nemen.
Ik stuur naar de familie mede namens velen van jullie, denk ik, een rouwbeklag en vraag aan mijn goede vriend Eloi Glorieux ons te willen verontschuldigen.
Hugo Van Dienderen, nationaal voorzitter Groen!PlusLokaal en provinciaal ouderenbeleid

uitnodiging

Organistie: Groen!Plus

DATUM : zaterdag 22-09-2007

Groen!Plus wil de dialoog tussen ouderen en Groen! versterken.

Daarom deze dag waarop we graag alle raadsleden van Groen! van district, OCMW, gemeente en provincie uitnodigen, plaatselijke en provinciale kaders, oudere leden van Groen! en verder leden van seniorenverenigingen, ouderenraden en ouderenconsulenten en al wie professioneel of als vrijwilliger met ouderen bezig is.
Bedoeling is onze deskundigheid inzake ouderenbeleid verhogen.
Wij hebben een blog voor onze dag in Mortsel, daar komen de teksten van onze sprekers,interessante ervaringen van onze of andere raadsleden. Van raadsleden uit andere landen.het Europees Netwerk van Groene Senioren waarvan zowel Groen!Plus als Ecolo+ deel uitmaken . Bedoeling is onze deskundigheid inzake ouderenbeleid verhogen.
Hier meer:
http://groenplussenioren.blogspot.com/


Je kan inschrijven via dit inschrijvingsformulier of een mailtje naar Hugo
geplaatst op woensdag 22 augustus 2007

Klimaat op driftBeste, Heb je geen zin om bij jou thuis een avond of een namiddag over ons Klimaat op drift te organiseren in de tupperwarestijl.
Dus een klein groepje van 10 tot 15 mensen, ongedwongen sfeer met een kopje thee of koffie en een nootje of eventueel een gezond koekje.
We vertrekken van een powerpointpresentatie en dan volgen de reacties van de aanwezigen. Hoe met het gewijzigde klimaat leven? En hoe verder ingrijpende veranderingen voorkomen? Wat doet de regering en wat stelt Groen! voor? Wat kan een bewuste burger doen? Uiteraard kunnen andere kwesties van groene politiek aan bod komen.
hier meer

hier persverslag van zo'n tupperwareparty
geplaatst op zondag 05 augustus 2007

De boog kan niet altijd…

Sint-Lievens Houtem/Asse - Na een jaar van vergaderen, bijeenkomsten beleggen en druk campagne voeren, komt de vakantie voor Groen!Plus eraan als een zegen. Twee evenementen tekenen die rust en ontspanning: de jaarlijkse verwendag bij Muguette De Ronne en Ghislain Keytsman in het Oost-Vlaamse Sint-Lievens Houtem en de pruimenpluk, annex confituur maken bij Cecile Sillis en Jo Verwimp in het Brabantse Asse. Van beiden een kort sfeerbeeld…

hier meer


geplaatst op dinsdag 12 juni 2007

Dank u, groene kiezer!

Mijn doel en dat van mijn partijgenoten was een nieuwe jonge generatie ecologisten in het federale parlement krijgen. Dat is gelukt.
Meyrem Almaci, Antwerpen, Stefaan Van Hecke, Oost-Vlaanderen, Wouter De Vriendt (West -Vlaanderen) en Tinne Van der Straeten (Brussel) gaan naar de kamer.
En Vera Dua krijgt de senaatszetel. Normaal komt er een gemeenschapssenator bij of een gecoöpteerde senator. Ik ben heel blij met het resultaat.
Enkele maanden geleden was ik er helemaal niet gerust in.
Dan begon de aandacht voor het klimaat te groeien en de opiniepeilingen stegen.
We begonnen op meer te hopen. Niet dus.
Onze jonge verkozenen hebben in de campagne getoond dat ze uit het goede hout gesneden zijn.
Ze zullen zich dus 100 % inzetten om ook de goede klimaatmaatregelen te verdedigen en om de armoede uit te bannen.
Met 8533 voorkeurstemmen op de senaatslijst ben ik eveneens tevreden. Ik ben ervan overtuigd dat we vanuit de ouderenwerking Groen!Plus goed zullen kunnen samenwerken met onze jonge garde. We hebben immers al een traditie van samenwerking over de leeftijden heen. Ze zullen zich inzetten tegen hittedoden bij ouderen en voor een welvaartsvast pensioen.
Volgende week zitten we al samen met Jong Groen! om een gemeenschappelijk colloquium over loopbaan en pensioen voor te bereiden.
Dat vindt plaats op zaterdag 14 november in Gent.

Hugo Van Dienderen, nationaal voorzitter Groen!Plussitemap


 

nieuws uit:

Antwerpen

Oost-Vlaanderen

West-Vlaanderenhier klimaatplan

 

 

red de ijsbeer
hier meer

 

seniorenfolder
hier meer


              © Groen!Plus        laatst bijgewerkt op              Webmaster