website Groen!Plus
Home | colloquium | overzicht;

lettergrootte aanpassen

wij kijken uit naar ons volgend colloquium


geplaatst op woensdag 08 november
"Grootmoe blijft hier"
Groen!Plus koos voor zijn herfstcolloquium het Brussels Parlement als locatie. Allicht omdat het probleem "oud worden, ver van je geboortestreek" zich in de hoofdstad het sterkst laat voelen. Zowel ervaringsdeskundigen als groene politici lieten hun gedachten los over deze nieuwe uitdaging. En ook het aandachtige publiek liet zich na afloop niet
onbetuigd.
Hier meer

Hier foto's van het colloquium "Grootmoe blijft hier".

Een andere wereld is nodig!
geplaatst op zondag 20 november
Groen!Plus en Jong Groen! organiseerden dit colloquium in samenwerking met GRAS in auditorium C, op de Campus Letteren en Wijsbegeerte, Blandijnberg 2, 9000 Gent. GRAS is de Jong Groen! afdeling aan de universiteit Gent. Groen!Plus verenigt leden van Groen! boven 55 en Jong Groen! onder 31 jaar.
verslag colloquium
bekijk hier de foto's.
Groen! en de Andersglobalisten
De ecologische crisis doet gletsjers en ijsbergen smelten, verstoort het weer en de landbouw, plaatst mensen in Noord en Zuid voor nieuwe uitdagingen. Die crisis gaat hand in hand met de globalisering van de wereldeconomie. Een werkgroep van JongGroen en Groen!Plus zoekt al een hele tijd naar een groene visie op die ontwikkeling en vraagt zich af of de partij daarvan niet haar centraal thema kan maken.
Op een colloquium willen we luisteren naar mensen van buiten de partij. Alle groepen die werken rond globalisering zijn welkom op een infomarkt. En we gaan in dialoog met boeiende sprekers.
 • Peter Tom Jones onderzoeker van de KUL belicht de ecologische crisis. Voor hem is een ecologische economie het alternatief voor de neoliberale globalisering.
 • Francine Mestrum van Attac focust op de 1 op 6 inwoners van onze planeet die ondanks de gigantische productie van de wereldeconomie voortijdig sterven van honger of van geneesbare ziekten.
 • Louis De Bruyne voorzitter van Wervel wil in Noord en Zuid een ecologische, economische en sociale duurzame landbouw.
 • De planetaire ecologische crisis oplossen doe je niet alleen met economische maatregelen. Er zijn ook een nieuwe ethiek, cultuur en spiritualiteit nodig. Dat beklemtonen elk vanuit hun achtergrond Rik Pinxten hoogleraar vergelijkende cultuurwetenschap UGent en Alma De Walsche journaliste bij MO.
 • GRAS organiseert dit colloquium in samenwerking met Groen!Plus en Jong Groen! GRAS is de Jong Groen! afdeling aan de universiteit Gent in auditorium C, op de Campus Letteren en Wijsbegeerte, Blandijnberg 2, 9000 Gent
  Zaterdag 19 november 2005 10 – 18u

  colloquium: Gezond milieu, gezonde senioren

  in Vlaams Parlement hoek Hertogstraat / Drukpersstraat Brussel.
  Vrijdag 15 april 2005 va
  n 13.30 tot 17.30 u


  verslag door Walter De Coene


  [foto's: colloquium]

  [foto's: brandstof van de toekomst]

  milieurapport MIRA-T van de Vlaamse Milieumaatschappij

  resolutie-Milieu en gezondheid-senioren


  [diavoorstelling]Luc Hens

  Ethel Brits,[diavoorstelling]over de schadelijke invloed van “fijn stof”en [diavoorstelling]steunpunt Milieu en gezondheid

  Marleen Van Steertegem: Milieu & Gezondheid in het Milieurapport Vlaanderen [diavoorstelling]

  Milieu- gezondheid en ouderen-Het recht op een gezonde oude dag (Johan Malcorps)
  Hier kan je de volledige tekst lezen


  zie ook op de wevsite:http://users.telenet.be/myprojects/MCS/


  colloquium “veiligheid een basisrecht”.

  [foto's]

  vrijdag 12 november 2004 van 13.30 tot 17.30 in het Vlaams Parlement in Brussel.