TWEEWEKELIJKSE E-NIEUWSBRIEF VAN DE VLAAMSE GROENEN + 26 sept. 2007 + NUMMER 65

   
 
 
 


Wat wil deze regering met Vlaanderen ?

"Ik zie het project van deze Vlaamse regering niet. Ik kan het niet mooier verwoorden dan een Vlaamse krant het stelde: De Vlaamse regering begint zich steeds meer te gedragen als een verwende rijkeluisfamilie die geen blijf weet met haar geld en dus ook geen duidelijke keuzes maakt." Mieke Vogels is niet onder de indruk van de Septemberverklaring van Minister-president Kris Peeters.

LEES MEER >>

 
 


We consumeren ons kapot

Dat is de titel van het nieuwe boek van Dirk Geldof. Dirk verkent de gevolgen van overconsumptie voor mens en planeet, de weg van duurzaamheid naar levenskwaliteit en geluk. Hij nodigt jullie uit op zijn boekvoorstelling deze zaterdag, 29 september, van 10u30 tot 12u in bibliotheek Permeke aan het de Coninckplein te Antwerpen.

LEES MEER >>

 
 

Biobrandstoffen zouden beter 'agrobrandstoffen' heten

Het Europese parlement keurde gisteren het energierapport goed. Bart Staes vindt het globaal gezien een goed rapport. Staes is ook erg tevreden dat het EP de Commissie vraagt om de biobrandstoffen nog eens onder de loep te nemen. Biobrandstoffen verdienen eigenlijk het etiket 'bio' niet langer. De productie ervan kan immers ernstige gevolgen hebben voor mens en milieu.

LEES MEER >>

 
   
 
 
 

Vlees op het menu: een kwestie van smaak?

Op zaterdag 17 november vindt er aan de Universiteit van Gent een studiedag over vleesconsumptie, milieu en de derde wereld plaats. Vegetarisch eten is niet enkel gezond en goed voor het dierenwelzijn. Op deze studiedag krijg je van een aantal specialisten ter zake meer te horen over de relatie tussen vleesconsumptie, het milieu en sociale rechtvaardigheid.

LEES MEER >>